Theo

Wat begon met een krabbel op een bestelbon ergens in Antwerpen, is uitgegroeid tot de slogan van een waanzinnig brillenmerk:' theo loves you!'
Sinds 1989 maakt theo monturen en sinds 1990 hebben wij deze in onze collectie. Baanbrekende monturen met een ongekende uitstraling. Af en toe een gelimiteerde Eye Witness-serie óf een samenwerking met een beroemde modeontwerper of designer.  Altijd verrassend, individualistisch en blijvend kleurrijk.

Wij beschouwen theo daarom ook als een boegbeeld voor onze winkel.

activist

Activist Eyewear

Een klassiek gelijnde, gelimiteerde serie monturen met een onorthodoxe passing.

Buiten alle regels om ontwikkeld met maar één doel voor ogen: Een montuur dat styling en pasvorm naadloos combineert.

Door middel van Split-Fit technologie wordt de grip op hoofd verbeterd en het draagcomfort duidelijk verhoogd. Ontwikkeld in Brooklyn, New York waar de area-code 347 nu staat voor het totaal aantal monturen geproduceerd van 1 model. In elk montuur staat een unieke code gegraveerd.Preciosa

De enige nederlandse brillenfabriek die nog bestaat, maakt zuivere Vintage monturen.
Frame Holland maakt handmatig vanuit puur cellulose-acetaat en pracht metaal een uniek stuk vakwerk.

Brillen die thuishoren bij de Top qua authenticiteit en persoonlijkheid. De prachtige vormgeving is een statement in Dutch Design en een blijvende inspiratiebron voor elke opticiën.

Eyetem

De metalen serie van Frame Holland met brons-legering om de flexibiliteit te waarborgen, is een uniek stukje onderscheiding in materiaalfabricage. Het handmatig assembleren, polijsten en controleren van de collectie zorgt voor een uitmuntende manier om onze kwaliteitsbewuste klanten te bedienen.

Wij werken reeds sinds de dertiger jaren met hen samen, dus ook bij ons liggen de verwachtingen hoog. Een duurzaam, mooi en draagbaar stukje vakwerk waar we trots op zijn!

Colibris

Een kleine fabrikant uit Stockelsdorf (nèt boven Lubeck in het noorden van Duitsland). Groot in het vervaardigen van monturen voor degenen die net dat beetje kleinere maatje nodig hebben, maar een volwaardig montuur verwachten.

Vakmanschap qua grootte, materiaalgebruik, gevoel en vorm. Eigenlijk gewoon een logische keuze binnen onze collectie!

silhouette

Silhouette

Dit merk uit Oostenrijk staat al jaar en dag bekend als fameus om zijn superieure afwerking en comfort van titanium monturen. Bekend bij vooral degenen die van stijlvolle en fijn vormgegeven randloze monturen houden.

Draagcomfort in Optima Forma in een licht klassieke, tijdloze uitvoering.

Adidas

Adidas, het sportieve familielid van Silhouette. De sublieme eenvoud en de extreme flexibiliteit maken deze casual lijn onverwoestbaar en super comfortabel. Natuurlijk verwijzend naar de kleding en schoenen van dit illustere merk. In glans en mat een klasse apart.

See better. Be better.

Menrad

Een  monturenfabrikant heeft niet alleen zelf een mooie collectie brillen, maar zij heeft in het  portfolio óók bekende merken als Joop!, Jaguar.

Met zowel optische- als zonnebrilcollecties één van de toonaangevende producenten in de wereld. Zich onderscheidend door kwaliteit, service en vakmanschap. Sinds 1896 een toegevoegde waarde in de optiekbranche.

Funk

Funk is een heel leuk, wat kleiner, Duits brillenmerk sinds 1992 en biedt een super trendy assortiment bril monturen aan.

De monturen zijn iIn acetaat met metaal en kunststof geraffineerd vormgegeven. Herkenbaar voor de kenner en gewaardeerd door degene die nèt dat stapje verder wil. De brillen doen herinneren aan vroeger tijden, maar zijn desondanks gedurfd en eigentijds!

Sashee Schuster

Dit is een zustermerk van Funk. Deze collectie is geïnspireerd op de gouden jaren van de vorige eeuw en zorgt ervoor dat de vergane glorie op een prachtige manier wordt herleefd.

De monturen worden op een traditionele manier gefabriceerd en daar kunnen wij altijd van genieten.

 

AM Eyewear

Begonnen in 2003, Australië. Met direct de wil om mondiaal mooie brillen van uitmuntende kwaliteit te kunnen bieden.

Handgemaakt in Italië, voorzien van Zeiss glazen, een top product! Een collectie met een trots design: vanaf papier tot eindproduct in eigen beheer.

Met een eigenzinnige vormgeving welke je blijft verrassen!

 

BBig

Mooi Nederlands brillenmerk met een duidelijk statement: Kinderbrillen moeten én kunnen goed passen op elke kinderneus of –gezicht. Heldere kleurenlijnen en super comfortabel.

BBig: omdat kinderen óók smaak hebben!

Vingino

More Eyewear maakt in samenwerking met het succesvolle kindermodemerk Vingino een kinderbrillen collectie. Alles waar Vingino voor staat zal je terugvinden in deze collectie.

Modisch, stoer en eigenzinnig. Zij maken een volwassen product in kindermaten zonder uit het oog te verliezen dat kinderen soms kleurrijker zijn dan volwassenen!

Vinyl Factory

Vinyl Factory is een Frans,  jong, gek, funky en zeer modern nieuw brillenmerk. Zeer aansprekend en opvallend voor de jonge consument die zich wil onderscheiden met sterke retro stylen.

Het merk is gebaseerd op de platen-industrie uit de 50- en 60-er jaren, vandaar ook de merknaam "Vinyl Factory".

Little Vinyl Factory

Voor de kids is deze stijl te zien in de Little Vinyl Factory waarbij speciaal rekening wordt gehouden met smallere neusbruggen en breedte van het montuur.

Braun Classics

Retro stijl zoals retro bedoeld is, geen namaken van oude stijlen, maar de originele stijl van de 20, 30 en 40-er jaren weer teruggebracht in de mooie kwaliteit van toen.

Kleine panto-modellen in een veelheid van maten en kleuren. Een top-kwaliteit monturencollectie in edelstaal, metaal en dunrandige kunststof.

Klassiek blijft altijd trend!

LIÒ Italy

Dat Italianen trots zijn op hun land is bekend (Zij weten niet beter), maar sinds 1989 wordt dit merk gefabriceerd in Veneto en dat zegt genoeg.
Handwerk zoals handwerk bedoeld is met een design waarvan je versteld staat! Doorgaan waar andere fabrikanten stoppen.

Perfect voor onze winkel, dus laten wij graag hun Skeleton-serie zien. Kom en ervaar wat het is om buiten de lijntjes te kijken!

Hackett

Hackett London is een traditioneel Engels merk in herenmode. De polo- en golfsport staan centraal bij de chique-sportieve uitstraling van dit Engelse merk pur-sang. Hackett staat model voor de echte "preppy-look".

De monturen van Hackett Bespoke stralen luxe uit en zijn gemaakt van de beste kwaliteit acetaat met aan de binnenzijde een zilveren plaque om eventueel de naam van de drager in te graveren.

Charmossas

Een mooie Spaanse monturenlijn welke is geïnspireerd op de wisselende seizoenen in Barcelona. Verrassende combinaties gebaseerd op beelden en structuren van deze dynamische stad.

Spannend vormgegeven, een uniek monturenmerk.
Wij hebben het in de winkel.

Dutz

Je droom naleven, dat dachten ze toen ze in 2005 voor zichzelf begonnen met een eigen brillenmerk. En dat hebben ze goed gedaan!

Een op en top Nederlands bedrijf dat klein is, maar groot denkt. Net dat extra stapje doen om zich met leuke, bereikbare brilmode te onderscheiden van de rest.

Zó kleurrijk, zó onderscheidend. Soms zó anders, maar bovenal:  Só Dutz!

Tree Spectacles

Zoals de merknaam al weergeeft, van hout zaagt men planken, maar brillen? Deze fabrikant uit Italië doet dit door diverse houtsoorten te lamineren met carbon om zo een licht (11 gram), mooi passend montuur te fabriceren met een uniek systeem om de glazen te plaatsen.
Comfort is bij hout een issue, maar met de mooi verwerkte flexveren en de ergonomisch ontworpen veren is dit weer een voorbeeld van vakmanschap met mediterane allure.

Bij ons is echt hout: Tree!

Caroline Abram

Deze Franse schone ontwerpt monturen met een natuurlijke elegantie. Geïnspireerd door de ‘sixties’, een beetje ’ cat-eye’, maar met optimale pasvormen en geraffineerde lijnen. Niet voor niets geroemd voor haar onderscheidende visie op het gebruik van het montuur als een vorm van make-up.

Een unieke collectie welke met mooie kleurencombinaties altijd dat stukje extra biedt. Een boeiend merk, een unieke ontwerpster met de stad Parijs als thuisbasis.

 

Makellos Potzdam

Het lijkt wel of Duitsland een inhaalslag doet op het vlak van de ‘Haute Couture’ binnen het brillenvlak. Een eigenzinnig jong (2013) merk dat perfectionisme én functie combineert.
Door zijn Japanse achtergrond en Duitse productkennis is ontwerper Thomas Akiyama nu al een icoon binnen de branche.  De monturen worden geproduceerd met de modernste technieken, welke constant worden doorontwikkeld. Als voorbeeld de acetaat monturen met volledig afstelbare titanium neussteunen.

Hij werkt volgens het volgende motto:
Belangrijk is: “beter zijn dan je gisteren was”. Duidelijk

Porsche Design

De Porsche Design Studio is opgericht in 1972 door Ferdinand Alexander Porsche, de ontwerper van de klassieke Porsche 911. Zijn voorliefde voor technische innovaties en functioneel design daagde hem uit om meer te ontwerpen dan alleen auto's.

Porsche Design staat voor iconisch, on-trend design en een no-nonsense mentaliteit. Het merk is vooral herkenbaar aan het strakke en pure design. Door gebruik te maken van de laatste technologie en het beste draagcomfort te combineren met puurheid & functionaliteit ontstaat een unieke, tijdloze bril.

Kaleos

Ook al zo’n mooie story! In 2014 maken twee neven een kleine serie zonnebrillen gebaseerd op de jaren vijftig, zestig en zeventig onder de titel  Smoke x Mirrors.

Zorgvuldig, zuiver en met een tijdloze eenvoud! New York design, made in France. Trendproof styling met een moderne twist.
Genoeg reclame tekst! Ze zijn gewoon mooi!

Etnia Barcelona

Dit merk verstaat de kunst om beleving en kwaliteit te laten zien in de vorm van een bril. Pure kunst uit Barcelona gecombineerd met de laatste modetrends en stijl  kleuren.

Laat je verrassen door de combinatie van materialen en het onderscheidend vermogen. Met thema’s als ‘ Floral print’ en  ‘Wild love Afrika’ tonen deze collecties wat de catwalk op de diverse fashion weeks laten zien.

Zelfs gezien door de ogen van wereldberoemde fotografen: de kracht van een ‘multicolor’ portret.

Jono Hennessy

Sinds 1925 een naam in Sidney, Australië. Handgemaakte monturen altijd in een oplage van 300 stuks wereldwijd. Zich onderscheidend door het combineren van de mooiste materialen uit Italië, met de fabricagetechnieken uit Frankrijk, Duitsland en Japan.
Inspirerende modellen met een gevoel van vroeger.
Onafhankelijk én uitgesproken!

FB studio

Het brillenhuis van Frederic Beausoleil maakt al sinds 1987 typisch Franse monturen geïnspireerd door de liefde voor het vak en natuurlijke materialen.

Zijn ‘Studio’ lijn spreekt aan door de elegante eenvoud van lijnen te combineren met de grofheid van kunststof in houtmotief of acetaat gepolijst. Dit omdat hij overtuigd is van een optimaal af te stellen montuur met een pure uitstraling.

 

Wissing

Een kleurrijke monturenbouwer die zichzelf onderscheidt door een unieke variatie van kleur in lagen en modelvoeringen. En niet zomaar hetzelfde recept herhalend, maar zichzelf constant vernieuwend.
Het werken met unieke platen acetaat en het op aanvraag combineren ervan, maakt deze kleine fabrikant tot een fenomeen. En dat al sinds 1953!

Zien is begrijpen. Opzetten is verrassen!

Jaguar

De traditionele waarden van het Engelse automerk Jaguar zijn: luxe en elegantie, superieure kwaliteit en exclusiviteit.

De correctiemonturen van Jaguar combineren een uitzonderlijk design met technische perfectie en stijlvolle luxe.

 Xavier Garcia

De collectie van deze spaanse designer springt in het oog vanwege zijn warme kleurrijke design-monturen.

Variërende monturen voor pittige dames, zoals de draagbare 'cat-eyes look'. Maar ook monturen met bijzondere kleuraccenten voor stoere mannen.

Pittig temperamentvol!

NINE

De collectie NINE is geïnspireerd door de schoonheid van eenvoud, puurheid en functionaliteit.

NINE, oftewel 9 gram titanium, ultra licht, met volledige rand, omarmt de liefde voor Scandinavische design, gemaakt met Japanse vakmanschap.

Carter Bond

Monturen die uitstralen wat de maker bedoelt met brilmode.
Dit jonge brillenmerk uit Sydney Australië maakt gebruik van bamboe en houtnerf acetaat en kent de kneepjes van het maken van een goed montuur.

Of zoals ze zelf zeggen: “Lasting quality, style, comfort and fit”. Duidelijk!

JF Rey

Behorende tot de absolute top in bril-design door innovatie, handwerk, ambacht en exclusieve materialen. Dit franse merk uit Marseille staat op zichzelf en is uniek in z'n soort.

Onderscheidend door de 3D laser-bewerkingen, de ultra lichte constructie en de prachtige kleurencombinaties.

C-zone

Fusion Eye Fashion zoals zij zelf de montuurcollectie noemen.
' Leef het leven én geniet! Laat daarbij je bril een ondersteunende factor zijn'.

Het samensmelten van culturen, passie en ervaringen zorgt ervoor dat er een frisse, wereldse kijk is op de huidige brilmode. Met scherpe belijningen en uitgesproken kleuren.

Natuurlijk uit Nederland, Brabant, maar dan wel 's Hertogenbosch om precies te zijn!