"Met Trompper de winter in.."


Hoe vaak hoor je niet dat we het ‘echte wintergevoel’ al jaren geleden achter ons hebben gelaten. Dat de rayonhoofden elkaar niet eens meer kennen. M’n schaatsen ergens op zolder moeten liggen, maar wáár? De afgelopen dagen kwam daar plots verandering in! De regen was voorbij, de bomen intussen bladloos en een onwennige thermometer die slechts 4 graden aanwees.
Ik was ineens naarstig op zoek naar m’n handschoenen en m’n sjaal. Je kijkt naar buiten en je voelt de drang om even te gaan kijken, te snuiven, te genieten in het zonnetje bij een graad of drie. Ik loop even door en merk dat een ieder die ik tegen kom op de één of andere manier met diezelfde gevoelens loopt! Het is gewoon erg lekker en je kan je er gelukkig op kleden! Wie had drie weken geleden nou gedacht dat wij bij twee graden buitentemperatuur ‘lekker naar buiten’ zouden willen? Laat staan, dat wij rond het vriespunt ineens aan ‘wintersport’ zouden denken.

Ik ga er vanuit dat al lezende dat beeld ineens voor ogen komt! En laten wij nu net het nieuwste van het nieuwste op het gebied van sneeuwbrillen in huis hebben. Puur toeval? Koude fingerspitsen gevoel? In ieder geval ruim op tijd voordat een ieder ander bij één graad onder nul zich begint af te vragen waarom de bril zo snel beslaat! Stap binnen en laat je informeren over de mogelijkheden om dat vóór te zijn.

Zijn we gewoon klaar voor de winter!

Maarten van Woerden,
eigenaar van Trompper Optiek en optometrist

Vorige columns >>