"Laten we wel wezen..."


Vaak begin ik een column met een smeuig verhaal over hoe mensen kunnen reageren of de manier waarop men tot bepaalde keuzes komt. Deze keer houden wij het persoonlijker, want laten we wèl wezen, een ieder kijkt op zijn eigen manier aan tegen de ‘gezondheid’ van de ogen. En die term is natuurlijk een beetje vaag!

Zijn we nog jong en dragen we bijvoorbeeld lenzen, dan is het draagcomfort  gedurende de dag van groot belang. Zeg maar, dat de voorzijde van het oog ons ‘gezondheidsgevoel’ bepaalt. Naar mate wij ouder worden komt ook het moment dat de binnenzijde van het oog een grotere rol gaat spelen in onze kijkbeleving. Neem even het leesprobleem na je 40ste en de toenemende kans op gevolgen van slijtage.

Meer dingen waarvan we liever weten hoe het er voor staat! En om dat in beeld te brengen doen wij graag die benodigde onderzoeken. Want of die lens nou ècht goed zit of dat het beginnetje van staarvorming wèl of voorlopig géén verdere behandeling nodig heeft, het heeft allemaal tot doel het ‘gezondheidsgevoel’ objectief te benaderen. Je wilt tenslotte weten waar je aan toe bent!

Dus stellen wij ons als doel dat het gevoel goed moet zijn en dat we gerust kunnen zeggen: ‘Laten we wèl wezen….!’

Maarten van Woerden,
eigenaar van Trompper Optiek en optometrist

Vorige columns >>