Lees en gelezen worden


Duidelijk onder de indruk wordt samen met opa het boek dichtgeslagen. Beiden genieten van dit moment. Kleindochter van het verhaal in combinatie met de vertelling door opa. Hij van de manier waarop de kleine meid betrokken is bij het verhaal en de waardering van haar om het samen te lezen. Je staat er haast niet bij stil, maar heerlijk lezen is belangrijk! Vooral in het ‘jaar van het boek’.

De kinderboekenweek gaat 5 oktober weer van start, dus óók van onze kant worden weer (voor-) leestips gegeven. Met een thema als ‘Voor altijd jong’ kunnen wij natuurlijk niet om de ultieme leesbril heen!
Zeker in combinatie met de manier waarop het gelezen wordt; tablets, telefoon, e-reader, pocket-, boek is ontspanning van groot belang. Ik wil je niet lastig vallen met diverse info over hoe mooi de glazen van nu kunnen zijn, maar één ding staat als een paal boven water: de ultieme leesbril is tijdens het lezen simpelweg het meest relaxed!

Lezen doet je ontspannen. Het doet iets met je fantasie, jouw verbeelding en inzichten. Dat is wat je toch scherp wilt zien? Dat is wat er voor zorgt dat een boek ‘je raakt’.
Leuk is dat het boekenweekgeschenk van dit jaar is geschreven door een man met een ‘sprekende bril’. En laten wij die nou net in de winkel hebben….;)

Maarten van Woerden,
eigenaar van Trompper Optiek en optometrist

Vorige columns >>