ZICHT OP CONTACTLENSCONTROLE


Nog steeds krijgen we de vraag waarom de ogen moeten worden gecontroleerd als er lenzen worden gedragen. ‘Je merkt zelf wel wanneer je slechter gaat zien’, zegt men dan. Maar eigenlijk is de sterkte ondergeschikt in de controle van de ogen. Waar het om gaat is de gezondheid van de ogen.

Er kunnen namelijk complicaties optreden bij het dragen van contactlenzen. Er is altijd kans op complicaties waar je in eerste instantie geen weet van hebt, maar er kan wel degelijk iets aan de hand zijn. Hierin sluipt het gevaar van het zomaar kopen van lenzen op internet.

Tijdens de lenscontrole wordt vooral het voorste gedeelte van het oog bekeken en gecontroleerd. Bij een regelmatige controle kunnen eventuele veranderingen op tijd worden onderkend en kunnen er tijdig maatregelen worden genomen. Bij zachte contactlenzen is het belangrijk om elk halfjaar een controle van het oog te doen. Bij vormstabiele (harde) contactlenzen is een jaarlijkse controle voldoende, omdat kwalijke afzettingen minder invloed hebben op het oppervlak van de contactlens.

Draag lenzen met plezier, maar geef je ogen de verzorging die ze verdienen! Maak daarom altijd een afspraak, dan zorgen wij voor de controle!

Willie van Woerden-Streefkerk, eigenaar van Trompper Optiek en optometrist


Vorige columns >>