Iedereen z'n hangmat


Het overkomt de een altijd op een ongelegen moment, terwijl de ander op een vooraf vastgestelde dag mag. Waar ik het over heb? Je zal maar op zoek moeten naar 'vervanging'. En of dat nu je bed, je bril, je auto of dat mooie paar schoenen is welke wordt uitgezocht, de wereld om je heen verwacht dat je met jouw rationele onderbouwing de beste en voordeligste keuze maakt. Zo vinden wij ons terug in de twijfel van 'wat wij nu eigenlijk willen'. En die 'wij' zijn dan de gevraagde en ongevraagde adviseurs, de verzekering, je
(schoon-)moeder en niet te vergeten de buren, facebook- en je insta-vrienden.

Ik denk op zo'n moment graag even terug aan het moment dat ik op die ene mooie, warme zonnige dag een paar jaar geleden eens mocht plaatsnemen in een hangmat. Nu zal je zeggen: 'Doe jij dat lekker met een drankje en de rest van je Bounty-/Sourcisi-/Licor5très palmboom reclame'. En dat is het 'm nou juist. 'Wij' hebben er allemaal al een mening over en een beeld bij! (Ik zie mezelf namelijk al voor me....). Maar het gevoel dat mij bij bleef van de ontspanning en het gelukmakende gevoel van alleen al het liggen in die hangmat maakt dat ik altijd op zoek blijf naar zo'n beleving!

Ik heb die hangmat nooit gekocht. Heb er niet eens de ruimte voor. Laat staan dat ik daarin m'n biertje vast kan houden.
Er komt een moment dat ik naar mijzelf ga luisteren.....

Maarten van Woerden,
eigenaar van Trompper Optiek en optometrist

Vorige columns >>