Franse buurman


Het was vorige week dat we de drang om naar buiten te gaan eindelijk niet meer konden onderdrukken. Voorzichtig in het hoekje, uit de wind, alvast een voorproefje nemend op de zomer? Néé, de deuren wijd open........Buiten!!! Ik heb een buurman waarmee het, als je 'm zo ziet lopen, erg goed gaat. Maar we spreken elkaar sporadisch en zodra de deuren open gaan worden wij het al snel eens: Aan onze tuinen moet wat gebeuren, dus handen uit de mouwen!

En als aan het einde van de middag de planten én struiken naar eigen ontwerp en inzicht zijn gesnoeid blijft het altijd weer een verrassing wat in de loop van het jaar wèl weer opkomst! We analyseren na afloop vanaf de tuin het stukje geleverde (vak!?-) werk. Een aantal biertjes later zijn we unaniem van mening dat 'Eigen Huis en Tuin' alwéér twee vaklui mist!

Ergens in de verte wordt de euforie waargenomen door 'onze vrouwen'. Op niet mis te verstane wijze wordt ons duidelijk gemaakt dat 'dit niet de bedoeling was'! Met tekst en uitleg wordt het ons inzichtelijk gemaakt. Termen als: walsen, asfalt, wat ledematen én andere kleinigheden passeren de heg. Het moge duidelijk zijn: dit is in geen enkel opzicht datgene wat de 'Pretty-Home-Garden-Cosmopolie-Stylist' in zijn blad met z'n 'gesjopte foto's' in gedachten had!

Op dat moment loopt 'de leuke Franse buurman van de hoek' langs en deze waardeert onze inzet (èn smaak) en is verbaasd over de reactie van 'Les Dames'. Hij krijgt direct een stoel van onze tuinset èt un bière! Vriend! Het commentaar verstomt.

Al napratend over tuin, tussentijd en wensen betrek ik de reactie van de dames nog even op het optiekvak. Het geeft soms méér voldoening als je je eigen smaak volgt, dan dat van een blad te kopiëren!
Waren wij het alweer eens!

Maarten van Woerden,
eigenaar van Trompper Optiek en optometrist

Vorige columns >>