Principe kwestie


Vandaag de dag staan we méér en meer stil bij onze veiligheid. Is het niet thuis, bij een mooi evenement, nationaal, dan wel internationaal òf is het omdat de scholen weer begonnen zijn en ‘de kids’ weer vrolijk uitwaaieren over onze wegen. De reden dat op elke straathoek of achter elke boom het gevaar schuilde is al lang achterhaald. Tegenwoordig zit ‘het gevaar’ gewoon in je eigen zak! En zolang het dáár zit is er op zich niets aan de hand….als je maar uitkijkt!

Het klinkt zó natuurlijk wel aardig, maar we weten helaas allemaal dat van alle informatie die wij tot onze beschikking hebben niet enkel de positieve berichten ons bereiken. Menselijk is het om juist dan van het negatieve uit te gaan en er zo voor te zorgen dat ‘angst’ ons leven kan gaan bepalen.
Wat is er dan liever dan je moeder die zegt: “Kom op, zó erg is het niet..” of “Joh, maak jij je daar maar niet druk om, dat valt allemaal wel mee..”? En tóch laten wij ons hierdoor leiden….

We moeten realistisch blijven en praten over de gevaren om ons heen, dat is wel duidelijk, maar wel beseffen dat wij zelf deel uitmaken van onze veiligheid! Dus stap ik weer in de auto met twee glaasjes op (m’n bril) en m’n telefoon in m’n zak en bel ik (handsfree) even naar huis dat ik weer eens wat later ben.

Maarten van Woerden,
eigenaar van Trompper Optiek en optometrist

Vorige columns >>