Weer?


 

We herkennen het weer allemaal: Je gaat ’s ochtends de deur uit met de voorspelling dat het zonnetje schijnt, de temperatuur heerlijk is, je agenda overzichtelijk, je haar goed zit, je hebt je (zonne-)bril bij je en je bent er helemaal klaar voor! Tot zover niets aan het handje!

Voor zover ik me kan heugen (enkelen onder ons vragen zich dat uberhaupt al af…;) heeft het klimaat waarin wij ons bewegen nog nooit zoveel extremen gekend. Ik moet al de bijen missen, de muggen ziften en de huismus, maar daar blijft het helaas niet bij. Het schijnt zelfs dat onze binnenstad zodanig opwarmt dat de codes blauw en pimpelpaars wellicht hun intrede zullen doen! Stel je het volgende eens voor: Je loopt over onze rode loper in het zonnetje, je loopt de markt op en plots waai je uit je hemd, plens!, sta je tot je enkels in het water en sta je te blauwbekken in hartje Delft… Zie het even vóór je. (Jezelf, maar een ander mag ook…;) Kan zomaar gebeuren.

Nu is leedvermaak een vorm van humor waarbij je achteraf een situatie kan verwerken, maar als dit ons boven het hoofd hangt, hoop ik steeds weer dat we eerst nog een heleboel leuke feestjes in ons mooie Delft mogen vieren voor de volgende hoosbui! Gaan we gewoon doen! Met droge voeten! Wij zorgen dat we er klaar voor zijn!

Die bril hebben we. Aan m’n haar kan weinig mis en ik ben blij met de gezelligheid bij ons op de Burgwal. Ik ga elke dag vieren! Elke dag weer!

Maarten van Woerden,
eigenaar van Trompper Optiek en opticiën