Beeldschermglazen

Computers, tablets en smartphones zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijks bestaan. De belasting voor de ogen wordt door al dat intensieve gebruik veel groter. Wanneer de flexibiliteit van die ogen terugloopt, moeten wij rekening houden met problemen. Waar moet je aan denken: branderige, droge ogen, vermoeide ogen, hoofdpijn, nek en schouder klachten.

Uit onze ervaring in de optiek is gebleken dat mensen met een multifocale bril of alleen een leesbril klachten ontwikkelen bij computergebruik.

Dit kan verklaard worden aan de hand van onderstaande afbeelding:
De multifocale bril (midden) heeft maar een beperkt - smal en klein - gebied bruikbaar om op de computer te kijken . Hierbij is duidelijk zichtbaar dat het leesgebied redelijk tot goed is, voor het beeldscherm een smal, (te) beperkt gebied bruikbaar is en pas in de verte het brede, ruime kijkgebied gebruikt kan worden.
Bij de leesbril (onder), zeker naarmate hij wat sterker wordt, is het ‘bereik’ te kort. Hierbij is goed zichtbaar dat de leesafstand op 40 cm is afgesteld. Op die afstand is alles prettig leesbaar, maar het beeldscherm, dat meestal ergens tussen de 60-80cm staat, is dus niet scherp.                   

In beide gevallen geeft dit klachten, deze zijn goed op te lossen door een beeldschermbril (boven) aan te schaffen.
Een beeldschermbril houdt goed zicht op de kortere afstanden en de afstand tot het beeldscherm (afhankelijk van het type dat u kiest), waardoor u meer ontspannen en beter achter een beeldscherm kunt werken.

bron: Rodenstock