Multifocale contactlenzen

Een multifocale bril is bij velen bekend: deze heeft glazen die zowel vertesterkte  als leessterkte corrigeren. Ook in een contactlens kan dit worden gemaakt.

Vormstabiele multifocale lenzen
Het aanmeten van vormstabiele multifocale lenzen geeft vaak goede resultaten. Dat komt omdat de lens veel beweegt op het oog. Afhankelijk van de oogstand kan door verschillende gedeeltes van de lens gekeken worden. Er zijn meerdere ontwerpen.
Een veel gebruikt ontwerp heeft het leesgedeelte in de rand van de lens verwerkt. Bij het recht vooruit kijken, kijkt u door het centrum van de lens waar de vertesterkte is gesitueerd. Tijdens het lezen kijkt u naar beneden, hierdoor rust de lens op het onderooglid en u kijkt door de rand van de lens waarin de leessterkte is geslepen. De leessterkte van een multifocale lens loopt trapsgewijs op. Vanwege de verschillende sterktes in de lens wordt op alle afstanden de sterkte gecorrigeerd.

Wij hanteren een 3 maanden proeftijd, wat inhoudt dat als de lenzen niet bevallen wij de lenzen retour nemen en u het aankoop bedrag retour krijgt min 10% eigen risico.

Zachte multifocale lenzen
Zachte multifocale lenzen werken duidelijk anders dan multifocale vormstabiele lenzen. Dit komt omdat de lens minder beweegt op het oog. Dat betekent kortweg dat u tegelijkertijd door de vertesterkte en leessterkte kijkt. De correctie is gesitueerd rondom het middelpunt door twee of meerdere sterktes  naast elkaar te slijpen. De sterktes voor veraf en dichtbij liggen dus gelijktijdig voor de pupil van het oog. Zeker in het begin betekent dat het beeld waar iemand op focust wel gezien wordt, maar met een schaduwbeeld. Dit vereist gewenning en de bereidheid om een compromis binnen het beeld te accepteren. Voordeel is dat het draagcomfort buitengewoon hoog is.

Wij berekenen hiervoor aanpaskosten en een bedrag voor de eerste proefset. De proefset zal worden verrekend, wanneer wordt besloten door te gaan met contactlenzen. Maak hiervoor wel een afspraak.