Vraag het een wildvreemde en hij of zij zal je een voorbeeld geven. Verhalen die overlopen van passie, romantiek en lust. Ik noem maar even: Romeo en Julia, Tarzan en Jane, Marco en Leontien, Wesley en Jolanthe, Ike en Tina, Bonnie en Clyde of Charles en Diana. Ik kan er zo nog wel een paar opnoemen, denk ik. En oké, ze liepen niet allemaal goed af, maar het gaat om het verhaal!

En natuurlijk, als we wat beter kijken, gaat het in dat verhaal’ altijd om die ontwapenende blik, die innemende persoonlijkheid, de toenadering en de twijfel, aantrekking en afstoting. Het mooie was dat het voor ons beschreven werd, gefilmd, gebracht in muziek, getoond op tv of zelfs bewakingscamera’s. En dat maakte dat velen, als aan de buis gekluisterd, bijna van de stoel vielen van opwinding!

Nou, dat laatste is misschien wat overdreven. Want maar al te vaak was ‘het perfecte plaatje’ van liefde wel een genot om naar te kijken, maar veelal ook niet meer dan dat! Ik noem het meestal leedvermaak. Het liefst nog met een lekker stukkie drama. En al moet je de realiteit soms niet al te nuchter bekijken, ergens zijn we er allemaal wèl naar op zoek!

Het is maar hoe je ernaar kijkt: Als door een roze bril? Of scherp met je nieuwe’…. Maar kijk er dan óók eens op deze manier tegenaan: Zet die ánder nou eens iets nieuws op! Hij/zij kijkt meteen beter en ziet er gelijk nog leuker uit! Nu alleen nog even die vonk regelen….

Weetje: Onze fonkelnieuwe collectie is binnen!