Vroeger, nog niet eens zo gek lang geleden, was het voor ons kinderen toch allemaal veel duidelijker? ‘Wie zoet is krijgt lekkers…’, ‘dáár wordt aan de deur geklopt… ‘enz. enz. Maar dat ligt anno december 2021 tóch even anders! 

Wie zich aan de regels houdt en netjes de voorzorgsmaatregelen als mondkapjes dragen en buiten recreëren in acht neemt, kan nu wel eens bedrogen uitkomen! Je wordt zomaar verward met individuen die er voor ons doen hele andere grenzen op na houden. En dat is in sommige plaatsen om ons heen best lastig! Zeker als we het nieuws mogen volgen. Die volkomen onbekenden’ die met z’n allen anoniem’ door een stad, straat of winkel bewegen’ en met de kunst van het weglaten’ of de verschroeide aarde’ een ware metamorfose’ achterlaten, roepende: ‘Het moet anders!’. Met als schot voor de boeg: Ze komen niet door de schoorsteen, maar vallen met de deur in huis…. of de hele gevel…. 

Als je dat zó leest denk je misschien dat een bekend woonprogramma zich heeft gemeld en dat Frans’( die met die gave bril 😉 zich over de indeling en het interieur ontfermt. Wel bij de basis beginnen is altijd de regel, dus al het oude moet er direct uit! Maar daar stopt de droom wel dan…. 

Het klinkt tegenstrijdig en misschien ouderwets, maar die Sint van toen was ècht zo gek nog niet! Als je stout was ging je gewoon mee naar Spanje! Kom daar nu nog maar eens om. Niet alleen naar Spanje, maar ook schuldbewust meegaan …. met een man van respectabele leeftijd…. Het moet ook niet gekker worden! En zeker niet extremer! Laten we alsjeblieft proberen ‘het vertrouwen’ in elkaar niet te verliezen! We moeten allemaal dealen met deze situatie. En al komt die Spanje-vakantie’ dan misschien wat later, vergeet niet te genieten van datgene we nog wél hebben! Al is het met maximaal 4 op bezoek. Zing ik wel dat ‘het heerlijk avondje is gekomen…. 😉