Multifocale glazen

Een multifocale bril alles in één, het klinkt geweldig en dat is het ook. Je kunt de bril de hele dag ophouden omdat de verte scherp is. Doordat het glas verloopt naar een leessterkte kun je ook het beeldscherm en de kleine lettertjes gemakkelijk lezen. Multifocale glazen bezitten heel veel kwaliteiten, die een wereld van verschil maken wat betreft het oppervlak van scherp zien en gewenningstijd.

Maar zoals altijd blijft het een compromis. Aan deze bril zitten ook nadelen, omdat er meerdere sterktes (afstanden waarop je scherp ziet) in één bril zitten, wordt het gebied dat je ervoor kunt gebruiken ook kleiner. Alle afstanden hebben hun gebieden in het glas nodig. Zo zit de sterkte om scherp te kijken naar een beeldscherm bijvoorbeeld wat lager in het glas, waardoor je het hoofd een beetje moet optillen om het beeldscherm optimaal scherp te kunnen zien.

De glazen die wij leveren zijn ontspiegeld en verkrijgbaar vanaf € 95,00 per glas (voor de meest eenvoudige) tot ongeveer € 350,00 per glas (voor de individuele of HD glazen). De individuele glazen krijgen de maximale scherptegebieden ingeslepen, speciaal aangepast aan de stand van de bril voor je ogen, waardoor deze veel sneller zullen wennen.