Nachtlenzen (Dreamlite lenzen)

DreamLite lenzen zijn lenzen die ’s nachts worden gedragen. Ze veranderen de vorm van het hoornvlies op een gecontroleerde wijze zo, dat uw ogen de ideale vorm aannemen en u overdag géén bril of lenzen meer hoeft te dragen. Dit proces van gecontroleerde verandering heet Orthokeratologie. Met DreamLite kiest u dus voor optimaal comfort. Dag én nacht!

Hoe snel werkt DreamLite?
Na de eerste nacht is tweederde van de benodigde correctie al gedaan. Enkele dagen later kunt u zónder bril of contactlenzen goed en scherp zien en draagt u de DreamLite lenzen alleen nog ’s nachts.

Is de correctie volledig omkeerbaar?
Uit ervaring en uit testen blijkt dat het hele proces 100% omkeerbaar is. Met andere woorden: Wanneer u om wat voor reden dan ook stopt met DreamLite, neemt het hoornvlies zijn ‘oude’vorm weer aan van vóór de verandering en kunt u na enkele dagen uw oude lenzen weer in of uw oude bril weer op. Hieruit blijkt dat DreamLite een veilig alternatief kan zijn voor laserbehandeling.

Zijn mijn ogen ook geschikt voor DreamLite?
Wanneer u bijziend bent en uw sterkte niet hoger is dan -5,00 D komt u in aanmerking.
Maak dan zo snel mogelijk een afspraak en laat u uitleggen hoe het DreamLite systeem werkt. Wanneer u instapt in het systeem krijgt u een contract mee en worden de vervolgafspraken gemaakt.

Hoe vaak krijg ik nieuwe DreamLite lenzen?
Per jaar komt u 4 keer op controle. Uw contactlensspecialist/optometrist controleert of alles goed gaat en geeft per halfjaar uw onderhoudsvloeistof mee. De DreamLite lenzen worden gemaakt uit het zeer hoog zuurstof doorlaatbare Boston XO materiaal. Uw DreamLite lenzen worden eenmaal per jaar vervangen.

De kosten van de nachtlenzen zijn 32,50 euro per maand. Er wordt eenmalig aanpaskosten gerekend van 95,00 euro. Bij aanschaf van een nieuwe lens binnen het jaar betaalt u 95,00 euro voor een lens.

De voordelen van DreamLite in het kort:

  • Overdag geen lenzen of bril meer nodig

  •  Zeer snelle gewenning

  •  Veilige en volledig omkeerbare correctie

  • Veilig alternatief voor laserbehandeling

  • 4x per jaar controle en elk jaar nieuwe lenzen

  • Sterkte reductie bij kinderen behoort tot de mogelijkheden

Heeft u nog vragen, neemt u dan contact met ons op.