In ons vakgebied nemen de ontwikkelingen in korte tijd in sneltreinvaart toe. Wij menen dat het goed is de ontwikkelingen op het gebied van oogzorg, oogmode en algemene ooginformatie helder en up-to-date te houden. In Nederland worden de optometristen als beroepsgroep in de oogzorg steeds meer ingeschakeld door huisartsen, opticiëns en contactlensspecialisten.

De optometrist bij Trompper Optiek beschikt over de juiste opleiding, kennis en noodzakelijke apparatuur voor een nauwkeurige screening van het oog.

In deze nieuwsbrief aandacht voor de volgende onderwerpen:

 • Goed voor Ogen week van 4 t/m 11 maart
  Wij komen steeds meer te weten over de invloed van gezonde voeding op onze ogen, tijdens de Goed voor Ogen week geven wij hier extra aandacht aan;

 • Blueberry brillen
  Tijdens deze week ook aandacht voor de preventieve oogzorg: het effect van overmatig gebruik van tablets en mobiele telefoons op ons netvlies. Wij bieden een oplossing voor het schadelijke blauwe licht: de Blueberry bril;

 • Tavat brillen
  De inspiratie voor de Tavat bril vond de ontwerper in de vliegeniersbrillen gedragen door de Flying Burrito's. Nieuw in onze collectie;

 • Liò brillen
  Een unieke, lichte en onderscheidende serie brillen. Handmade in Veneto, Italy;

 • Wiley X zonnebrillen
  De zonnebril die bescherming biedt op een zeer hoog nivo en voldoet aan de strengste veiligheidseisen. Voor mensen met droge ogen, maar ook voor motorrijders. De glazen versplinteren niet bij opspattende steentjes.

 • Bij Trompper Optiek op de agenda voor de komende tijd:

  *De Goed voor Ogen week van 4 t/m 11 maart: aandacht voor de invloed van gezonde voeding op onze ogen en voor de preventieve oogzorg, lees meer>>
  *De Trompper Optiek Golden Tenloop: op 25 mei as vindt voor de 30e maal de Golden Tenloop plaats door het centrum van Delft. De inschrijving is geopend.


Goed voor ogen week van 4 t/m 11 maart

De wetenschap staat niet stil, we komen steeds meer te weten wat de invloed is van gezonde voeding op onze ogen, maar ook wat het effect is van (overmatig) gebruik van tablets en mobiel op het netvlies. En ja, problemen en schades ontstaan vaak pas na verloop van tijd, vandaar dat het thema van de Goed voor Ogen week in maart  is:
 “Jong geleerd, oud gedaan….”

Met gezonde voeding bedoelen we voeding welke rijk is aan vitamines, mineralen en natuurlijke kleurstoffen. In gezonde voeding, zoals kleurrijke groentes, zitten diverse anti-oxidanten die de ogen beschermen tegen schadelijke stofjes.

Tijdens de Goed voor Ogen-week van 4 t/m 11 maart, besteden wij weer extra aandacht aan voeding en preventieve oogzorg. Kom langs!

Bescherming van uw ogen houdt ook in dat u het kijken op tablets, laptops en mobiele telefoon beperkt. Door afwisseling zullen de ogen meer rust krijgen, uw ogen minder snel de neiging hebben om een hogere oogsterkte te ontwikkelen en zal het schadelijke blauwe licht minder effect hebben. Tegen het schadelijke blauwe licht bestaan tegenwoordig diverse oplossingen, waarover wij u graag meer vertellen in onze winkel. Tenslotte moeten uw ogen een levenlang mee! Heeft u vragen over ‘preventieve oogzorg’ of wilt u advies over oogbescherming met een blauwfilter?
Wij staan altijd voor u klaar.Blueberry brillen

Uit onderzoek is gebleken dat het blauwe licht van tablets en mobiele telefoons schadelijk kunnen zijn voor het netvlies. Bij veel kijken naar deze schermen, kunnen er afvalstoffen in het netvlies achterblijven en dit kan op termijn een degeneratie van het netvlies veroorzaken. Door een bril met speciaal blauwfilter te dragen tijdens het gebruik van een tablet of mobiel, bescherm je de ogen tegen het schadelijke blauwe licht.

Blueberry brillen zijn brillen met dit soort glazen.

De lenzen zijn voorzien van een aantal coatinglagen die het schadelijke blauwe licht filteren.  Het verschil en werking zijn direct zichtbaar wanneer er naar bijvoorbeeld een beeldscherm wordt gekeken met de bril op.

Deze brillen zijn te verkrijgen zonder sterkte, maar ook als leesbril. Kom langs in de winkel om de leuke modellen te zien.Tavat brillen

De ontwerper van Tavat heeft tijdens een bezoek aan Arizona een oude poster gezien, met daarop een groep vliegeniers uit de jaren 30. Ze noemden zichzelf de ‘Flying Burrito’s.’ Zij droegen heel bijzondere vliegeniersbrillen. Deze werden uit oude soepblikken gemaakt. Dit is de basis van het ontwerp van deze brillen.
Zij worden volledig ontworpen en handgemaakt in Italië. De zonneglazen bevatten melanine. Dit filtert 98% van het UV licht weg. De serie Soupcan is er in correctie en in zonnebrillen.


Liò Italy

Dat Italianen trots zijn op hun land is bekend. (Zij weten niet beter) De tekst ‘rare jongens, die romeinen’ is reeds in veel literatuur beschreven.
Deze jongens hier komen uit Veneto. Een plaats waar authentiek handwerk en traditie zorgen voor mooie materialen en ontwerpen. De Liò Italy Skeleton serie is daar een treffend voorbeeld van.

‘Denken buiten de gebaande paden.’ Uniek lichte en onderscheidende serie’s brillen.Wiley X zonnebrillen

Een zonnebril die zich onderscheidt doordat de bescherming die zij biedt op een zeer hoog nivo staat. De brillen voldoen aan de strengste eisen voor wat betreft veiligheid. (En166).  Met de grotere doorbuiging en de inzetbare Seal met soft foam, houdt de bril pollen, fijnstof en dwaallicht tegen. Ideaal voor mensen met ‘droge ogen’ en hoge allergische reacties op veranderende buitenlucht.
Dat deze brillen tevens hoog op de verlanglijst van motor- en scooterrijders staan heeft óók te maken met het feit dat de glazen niet versplinteren bij een opspattend steentje op snelheid. Iets wat met normale zonnebrillen wel kan gebeuren.

Als serieuze veiligheidsbrillen fabrikant moet je tenslotte alle mogelijke toepassingen van de bril onder de loep nemen. Wij zijn blij met deze onderscheidende brillen.


Met vriendelijke groet

Willie en Maarten van Woerden
Trompper Optiek