Traanvochtonderzoek

Heeft u ook last van droog aanvoelende, geirriteerde ogen?

Volgens een schatting van oogartsen hebben in Europa meer dan 35 miljoen mensen in meer of mindere mate last van ‘droge’ ogen. Het gaat hierbij om een irritatie van het oogoppervlak die in de meeste gevallen te wijten is aan milieu- of omgevingsfactoren, het gebruik van medicatie, contactlenzen , ouderdom of soms ziekte.
De oorzaak van de irritatie kan gelegen zijn in de kwantiteit (de hoeveelheid) van het traanvocht of de kwaliteit (de samenstelling) van het traanvocht. Gelukkig kunnen wij veel voor u betekenen om het euvel te verlichten of zelfs te laten verdwijnen.

Wat kan Trompper-Optiek voor u betekenen?
Allereerst is het belangrijk om te weten wat bij u specifiek de oorzaak is.
Door middel van een traanvochtscreening is dat door ons goed te beoordelen en vast te leggen. Tijdens een traanvochtscreening kunnen wij u adviseren hoe te handelen of welk middel te gebruiken.
Bij een verminderde hoeveelheid traanvocht bieden druppels en gels de oplossing. Wanneer de oorzaak ligt in een verminderde werking van de meibom-kliertjes kan de Blephasteam of stoombril een oplossing bieden.

Sinds een aantal jaar werken wij met de Blephasteam® (stoombril). Deze stoombril zorgt op een natuurlijke manier dat de kwaliteit van de traanfilm verbetert en daardoor ook de gezondheid van het oog, het zicht en het comfort.
Het voornaamste effect is de verbetering van de dikte en de kwaliteit van de vetlaag van de traanfilm, om de traanfunctie te ondersteunen. De vetlaag van de traanfilm wordt geproduceerd door de Meiboom klieren in de oogleden. Deze klieren kunnen verstopt raken, waardoor ondermeer droge ogen ontstaan.
Blephasteam® is ontworpen om latente warmte therapie te bezorgen, om de Meiboom klieren vrij te maken en zo het welzijn van de ogen en de oogleden te verbeteren. De warmte en het vocht dat ontstaat binnenin de bril, doet de hardgeworden afscheidingen in de verstopte klieren smelten, zodat het gemakkelijker wordt om deze afscheidingen door druk en massage te doen vrijkomen.

Daarnaast kunnen we monitoren hoe het een en ander zich bij u in de toekomst ontwikkelt.

De kosten van dit onderzoek vanaf  €19,50

<< terug