Het is zondag 19 december 2021. Welkom, vrienden en vriendinnen van de bril, in Delft op de Burgwal voor de Trompper Optiek website met de laatste terugblik van 2021. De allesbeslissende rondgang binnen de optiekbranche van dit seizoen. Met een hemelsbrede afstand van slechts 200 meter tot de dichtstbijzijnde collega-opticiens is de Burgwal, liggend tussen de grote Markt en de Veste, op het kruispunt van plezier en terras, dé plek voor de enige zelfstandige optiekzaak van de Delftse binnenstad. De stad die met zo’n 100.000 inwoners duidelijk de parel binnen de metropoolregio is. 

Trompper heeft zich de afgelopen periode ontwikkeld tot een van de meest onderscheidende optiekzaken van Delft. Met kleur in de etalage èn de brillen hebben ze het gebracht tot de eerste rij voor het licht van de lockdown uitging. Ontwikkelen met volle kracht om maar niet uit de bocht te vliegen. Maar het is moeizaam. Dit niet vanwege technische problemen, maar omdat de wedstrijdleiding in Den Haag de besluiten neemt. Van een bliksemstart voor het seizoen 2022 kan dus geen sprake meer zijn. Niet onder een gele vlag of een rode, maar voor de volksgezondheid moeten we ons beperken in de bewegingen die we maken. Niets uitverkoop met een volle winkel, maar op de pitlimiter met slechts drie klanten tegelijk, op afspraak, voor de hele winkel. 

Tussen de regels door heb je het misschien wel gemerkt: Soms moeten we ons bedenken dat niet alles altijd blijft zoals het nu is. Het genieten van wat we zien of volgen verandert met de dag. Het succes van gisteren geeft geen garantie voor de toekomst. Al genoten we wel van de uiteindelijke overwinning van Max’ met het specifieke commentaar van Olaf’ en Jack’. Alles verandert. Nieuwe reglementen, andere belangen, we zullen zien.

Kijken wij toch liever vooruit naar 2022! Ook vanaf de Burgwal! Blik op de toekomst, zullen we maar zeggen…