Verwonderd staan we te kijken naar de mogelijkheden van een nieuw apparaat voor in onze winkel. Niet wáár die moet komen, want komen doet ie,  maar wat ie doet als ie er staat. En dat is echt Fantastisch! Binnen het tijdsbestek van een knipperslag legt ie je complete oog bloot. Check zus, berekening zo. Analyses vanuit elke willekeurige hoek. Tot op een 100ste nauwkeurig. Alles als een soort digitale plattegrond. Zeg maar naslagwerk.

Met oog op de te adviseren zorg of correctie voor ons natuurlijk een uitkomst. Snel, accuraat, met slechts 1 druk op de knop. Zou je denken…

Wil ik toch even stilstaan bij de manier waarop wij dit inzetten. Het is tenslotte gebaseerd op het gebruik van big data. Je weet wel: het land van de algoritmes en de aannames. Het mag ons dan digitaal inzicht geven in de mogelijke verschillen met het ‘normale’ , maar het moet blijven dienen als een persoonlijke aanvulling met het oog op jouw manier van ‘kijken’.

Er wel gebruik maken van, maar daar niet alles aan ophangen, dus…. zoiets. Want gelukkig hebben we de kennis en kunde in huis om daar samen met jou rustig naar te kijken en er daarna dan wel of niet een uitkomst aan te verbinden. Dat je ook weet waarvoor we wat doen en hoe nu verder.  Iedereen is tenslotte uniek.

Moraal van dit slimme kijken:  Laat al het digitale het inzicht geven, dan trekken wij samen wel de conclusies