Als iemand dat tegen je zegt geeft je dat toch onbewust het gevoel dat het verkeerd gaat aflopen. Eigenlijk zegt onze intuïtie: Ren voor je leven! Maar wat kunnen we dan eigenlijk verwachten? Dat zoeken we op….. Plato zei ooit: ‘je leert meer van een ander wanneer je een uur met ‘m speelt, dan een jaar met ‘m praat’. Maar wat neem je op dit moment nog serieus van een oude Griek met slechts een dun tuniekje aan….. Wat weten we dan wel? Sommigen praten met geweld of wapens of dingen. Vaak omdat ze snel zijn ‘uitgepraat’. Zeg maar 

Compensatie na frustratie. Ook dat is gevaarlijk. Het is namelijk geen spelletje. De ontwikkelingen in Oekraïne spreken voor zich. Thuis in onze vertrouwde winkel beschouwen wij een gesprek veelal als prettig, informatief of zelfs verhelderend. Vaak voorkomt een duidelijke communicatie problemen achteraf. Wij zien het als een goede start. Al blijven we allemaal mensen….. Blijft over: als ze dus tegen je zeggen ‘we moeten praten’ zie het dan nooit als een 

spelletje, maar zorg dat je altijd een beetje voorbereid bent op iets als een….. Einde